Teknoloji Bağımlılığından Kurtulun!



Gelişen teknoloji ne yazık ki her geçen gün biraz daha bizleri içine çekiyor ve uzak kalamayacağımız bir hal almaya başlıyor. Biz buna kısacası “Teknoloji Bağımlılığı” diyoruz.

Teknoloji bağımlılığı ise telefon bağımlılığı, bilgisayar bağımlılığı ve sosyal medya bağımlılığı olarak üç ayrı gruba ayrılmaktadır. Genellikle çocuk ve erişkinlerde bu durum sıklıkla görülse de, yetişkinlerde de yaygınlaşmıştır. Buna örnek verecek olursak, neredeyse günün yarısından fazlasını televizyon başında geçiren yetişkinler bulunuyor ve biz bu gruba teknoloji bağımlısı diyoruz.

Çocuk ve yetişkin bireylerde genellikle bilgisayar oyunlarına karşı bir eğilim vardır. Bu durumun ciddi boyutlarında oyun videoları izleme gibi durumlar da yer almaktadır.


Teknoloji Bağımlılığından Nasıl Kurtuluruz?
Boş vakitlerinizi evde bilgisayar ve ya televizyon başında geçirmek yerine, dışarı çıkın. Dışarı çıktığınızda, temiz hava alarak, yürüyüş yaparak, arkadaşlarınızla sohbet ederek değerlendirin. Bahsi geçen tüm bu aktiviteler sayesinde hem zihninizi teknolojiden arındırır, hem de gün içerisindeki motivasyonunuzu arttırır.


İnternet Araçtır!
Bir internet kullanıcısının gün içerisinde internet başında geçirdiği en boş vakitler arasında, facebook, instagram, twitter hesaplarında gezinerek vakit doldurmak vardır. Fakat internet kullanımı bu tür sosyal mecralarda sizin boş vaktinizi harcamanıza sebep olurken, bir yandan da bağımlılık yapmaktadır.
Bunun yerine daha öğretici videolar izleyebilir, okumayı seviyorsanız ilgi alanınıza yönelik makaleler okuyabilir, bilmediğiniz konular hakkında araştırmalar yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Yorumlar