Dijital Ajanslar Nereye Gidiyor?


Dijital dünyanın neredeyse her geçen gün yeni fikirlerle karşımıza çıktığı şu günlerde, yeni yeni türeyen mesleklerin ve girişimlerin şahidi oluyoruz şu sıralar.
Dijitalleşen dünya sayesinde sektörde gelişen yeni iş kollarını takip etmek de git gide zorlaşıyor. Dijital ajanslar ve iletişim ajansları her geçen gün büyürken, piyasadaki iş kollarında da ciddi eleman açıkları oluşuyor. Dijitalleşmenin de her geçen gün evrimleşmesiyle birlikte, pr ajansları, iletişim ajansları ve reklam ajansları da kadrolarını genişletmeye devam ediyor.


Yeni mezunların zor da olsa yeni bir yer edinmeye çalıştıkları reklam sektöründe, kalifiye elemanlar ve uzun süredir sektörü bilen tecrübeli elemanlar daha çok tercih ediliyor. Bu sektöre uzun yıllardır kendini adamış kesim ise ne yazık ki her geçen gün kendini yenilemek ve güncellemek zorunda kalıyor.

Yeni nesil iletişim ajansları ise, sosyal medya ve dijital pazarlama üzerine daha taze elemanları ve yenilikçi bakış açısına sahip portföyleri tercih ediyor. Bu durum geliştirilebilen yenilikçi reklam ve kampanyalar açısından daha sağlıklı bir durum. Taze fikirlere ihtiyaç duyan büyük firmalar açısından da ciddi pozitif bir etki yaratıyor.

Yepyeni bir dijitalleşmenin içerisine girmişken, toplumdaki güven duygusunun da çok yönlü değişken bir hal aldığını görüyoruz aslında. İletişim ajanslarının algı da seçici davranması ve toplumun güven konusundaki hassasiyeti ele alınacak olursa, dijital tarafta ortaya büyük bir kaos çıkıyor. Marka güvenilirliğini korumak ve kriz yönetimini üstlenmek hiçbir ajans için ufak bir yükümlülük olmuyor maalesef.

Ajans tarafında kafa kafaya vererek ortaya çıkan büyük resme bakmak ve onu 360 derece incelemek bazen günler bazen de aylar alabiliyor. Marka konumlandırması ve güvenilirliğin sağlanması adına da sektörde daha çok geçmişten deneyimli elemanlar tercih edilmesi de işte tam da bu sebepten.

Umarım her geçen gün gelişen bu güzelim teknolojinin ve mesleklerin gelecekte daha çok kıymeti bilinir. Çünkü hala aramızda yeteneklerini bilmediğimiz milyonlarca taze fikirlere sahip güzelim insanlar var.

Yorumlar