İlk Türk Seri Katil!

      1914 senesinde herkesin bilgiği gibi bu dönem Osmanlı döneminde 1 dünya savaşının yaklaştığını ifade eden bir tarihtir. İşte bu dönemlerde, istanbul emniyetinde sabıka kaydı bulunan 16 yaşında bir genç vardır. Adı Hiristo Anastadiyadis Ahilya olan bu gencimiz, ilk sabıka kaydına hırsızlık, kapkaççılık ve söğüşçülük gibi suçlardan girmiştir.

      Sonunda da 13 polis dahil olmak üzere totalde 21 cinayet işleyerek İstanbul tarihine geçmiştir. Osmanlı tebasına bağlı olarak hayatını terzi çırağı olarak kazanan bu gencimiz, 16 yaşında ilk suçunu abisi ile birlikte işleyerek, adım adım seri katil haline gelmiştir. Abisiyle birlikte işlediği suç ise tramvay yolcularının paralarını çalmak ve Beyoğlu'nda yaşayan annesinin genelevine gelenlerin paralarını çalmak olmuştur.


      Daha 16 yaşında bunları yaparak kendine cesaret edinen Hiristo, kısa sürede kendine suç çetesi kurmaya başlar. Kurduğu bu çete sayesinde, Galata,Kurtuluş, Doalpdere ve Beyoğlu bölgelerini haraca bağlamışlardır. Suç çetesinin ilk kurbanı ise haraç vermeye karşı olan boğazını kestikleri muhallebici Recep Usta’nın olmuştur.

      Bu işledikleri cinayetin sonucunda yakalanan suç çetesi 15 yıl boyunca kürek cezasına çarptırılmışlardır. Ancak içeride kalmaya pek de niyeti olmayan suç çetesi kısa sürede hapishaneden kaçarak kendilerini kurtarırlar. Yıllar boyunca suç işlemeye devam eden bu çete 4 polisi öldürmüştür ve peşlerine düşen İsmail’in bürosunu basarak “bir kurşun yeterince uyarıcı olmalıdır” diyerek göz 
dağı verir.

      İşledikleri suçlar yetmezmiş gibi Ayvalı Çeşme Karakolunu basarak, orada bulunan tüm polislerin silahlarına el koyarak, onları nezarete koyarlar. Bunca yaptıkları suç ve polislere karşı olan umarsız tutumları sonucunda İstanbul Emniyetinin odak noktası haline gelir.

      Belli bir süre sonra Hiristo’nun tüm çete üyelerini İstanbul Emniyeti öldürmeyi başarmıştır. Bu durumun sonucunda sevgilisini de alarak Hiristo Yunanistan’a kaçar. Burada sıradan bir hayat geçirmeyi planlar ancak belli bir süre sonra bunun olmayacağını fark ederek, sevgilisini rahatsız eden birini öldürür. Bu işlediği suç nedeniyle de kaçmaya devam etmek zorundadır.

      Hiristo işlediği suç nedeniyle sevgilisinin yanından ayrılırken, sevgilisi de yeniden İstanbul’a geri döner. Tabi bu durumu hazmedemeyen sevgili Hiristo derhal İstanbul’a geri döner. İlerleyen zamanlarda meydana gelen bir çatışma sonucunda, yaralanan Hiristo sevgilisinin yanına gider fakat sevgilisinin babası durumu öğrenince, polise yerini ihbar eder.


      Bu ihbarın üzerine operasyon düzenlemeye karar veren polisler gece baskın yapar ve Hiristo Muharrem Alkor tarafından öldürülür. İsmi geçen Muharrem Alkor’un kim olduğunu merak edenler olacaktır aranızda, hemen açıklayalım. Ekranlardan kendisini tanıdığımız Selda Alkor’un babasıdır.

Bu hikaye ile ilgili yorumlarınızı merakla bekliyorum. Yeniden başka bir gerçek hikayede görüşmek dileğiyle...

Yorumlar