MC Donald'sın Sahtekar Dünyası

      Hepinizin bildiği gibi Mc Donald’s en çok çocuklara yönelik yiyecek reklamları ile ortaya çıkan iddialı bir gıda firmasıdır.

      Özellikle uzun dönem boyunca çocukların oyuncaklara olan düşkünlüğünden kaynaklı olarak büyük bir kazanç elde etmiştir. Bu sayede satışını yaptığı her oyuncaktan yüzde 20 oranında kar elde etti. Tabi ki bu karı yılda satmış olduğu 1,5 milyonluk oyuncak satışından sağladı.



      Pazarlama sektöründe agresif satış yöntemi dediğimiz yöntem üzerinden yola çıkan Mc Donald’s, çocukların oyuncak için agresifleşmesine ve o oyuncakları elde edebilmesi için geri dönüşüm sağlamasına kolay yoldan yardımcı olan bir sistem oluşturdu. Kurmuş oldukları bu sistem ise çocukların sağlıksız besinler tüketmesine yol açtı.
      Mc Donald’s şirketinin yöneticilerin gizli tuttukları şirket sırları arasında açığa çıkan durumlardan biri de müşterilerin şirkete karşı olan duygusallığını yitirdiği fark ediliyor.

      Bir kez daha güvenleri üstüne çekme yoluna giden sayın şirket yönetimi büyüklerimiz web sitelerinin üzerinden “Nihai Otorite Her şeydir” tarzında bir yazı paylaştılar. Bu sayede bir kez daha müşterilerin güveni ve dikkati üzerlerine çekebileceklerini anladılar.


      Mc Donald’s tarafından sistematik olarak uygulanan bu pazarlama stratejisi sayesinde oyuncaklar sayesinde şu anda sadece Amerika’da sekiz binden fazla mağazaları yer alıyor. Bu sayede de Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan yaşları 3 ila 9 yaş arası olan çocukların neredeyse yüzde 90’ı her ay stabil olarak Mc Donald’s dan yiyecek tüketiyor.

      Daha sonrasında Pink Slim Etini hamburgerlerinde kullanmaya başladı. Pink Slim etinin açılımı ise damarları ve bağ dokularından arındırılmış et artıklarıdır. İnsan sağlığını büyük oranda etkileyen ve İngiltere’de kullanımı yasaklanmış olan bir ettir.

      
     Fakat Mc Donald’s firması kazancından elde ettiği kar ile yalnızca ABD’de sınırlı kalmayarak tüm dünyaya açılmayı başardı. Şirkete ait bu gizli bilgileri henüz doğru dürüst kimse bilmese de siz siz olun Mc Donald’s yiyeceklerinden uzak durun derim. Daha bir çok tüketimini yaptığımız yiyeceklerin sağlığımızı ne yönde etkilediğini bilmiyor olabiliriz ancak ben bilgim olduğunca siz okuyucularımla paylaşmaya devam edeceğim.


Yorumlar