Mantılı Çorba Tarifi

      Herkese Merhabalar;
      Anneden tarifler kısmında bu hafta sizlerle Mantılı Çorba tarifini paylaşacağım. Ramazan menülerinizi de süsleyebileceğini düşündüğüm bu mantılı çorbayı umarım beğenirsiniz.


Malzemeler: 
  • ·        2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • ·        1 Adet Kuru Soğan
  • ·        2 Diş Sarımsak
  • ·        1,5 Yemek Kaşığı Salça
  • ·        5 ve ya 6 Su Bardağı Sıcak Su
  • ·        1 Su Bardağı Haşlamış Nohut
  • ·        1 Su Bardağı Mantı
  • ·        1 adet et ve ya Tavuk Bulyon
  • ·        Karabiber
  • ·        Pulbiber
  • ·        Nane
  • ·        Tuz


Yapılışı:
      Derince bir tencere alıp ocağa koyalım. Tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyduktan sonra, küp küp doğranmış olan soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı da ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz. Daha sonra salçamızı ekleyerek 2 ile 3 dakika daha kavuruyoruz. 5 ve ya 6 su bardağı sıcak suyumuzu da ekledikten sonra içerisine haşlanmış nohutlarımızı ve mantılarımızı da ekliyoruz.       
      Ben bulyon eklemeyi sevmediğim için koymuyorum ancak dilerseniz sizler tavuk ya da et bulyon ekleyebilirsiniz. Mantılarımız iyice yumuşayana kadar pişirdikten sonra, içerisine karabiber, pul biber, nane ve tuzumuzu da ekledikten sonra ocağımızın altını kapatabiliriz.

Dilerim tarifimizi beğenirsiniz. Keyifli lezzetler diler, yorumlarınızı beklerim efenim. 


Yorumlar