Herkese Merhabalar;
Anneden tarifler kısmında bu hafta sizlerle Mantılı Çorba tarifini paylaşacağım.
Ramazan menülerinizi de süsleyebileceğini düşündüğüm bu mantılı çorbayı umarım beğenirsiniz.
Malzemeler:
- · 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- · 1 Adet Kuru Soğan
- · 2 Diş Sarımsak
- · 1,5 Yemek Kaşığı Salça
- · 5 ve ya 6 Su Bardağı Sıcak Su
- · 1 Su Bardağı Haşlamış Nohut
- · 1 Su Bardağı Mantı
- · 1 adet et ve ya Tavuk Bulyon
- · Karabiber
- · Pulbiber
- · Nane
- · Tuz
Yapılışı:
Derince bir tencere alıp ocağa koyalım. Tencerenin içerisine
2 yemek kaşığı sıvı yağı koyduktan sonra, küp küp doğranmış olan soğanlarımızı
ve sarımsaklarımızı da ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz. Daha sonra salçamızı
ekleyerek 2 ile 3 dakika daha kavuruyoruz. 5 ve ya 6 su bardağı sıcak suyumuzu
da ekledikten sonra içerisine haşlanmış nohutlarımızı ve mantılarımızı da
ekliyoruz.
Ben bulyon eklemeyi sevmediğim için koymuyorum ancak dilerseniz
sizler tavuk ya da et bulyon ekleyebilirsiniz. Mantılarımız iyice yumuşayana
kadar pişirdikten sonra, içerisine karabiber, pul biber, nane ve tuzumuzu da
ekledikten sonra ocağımızın altını kapatabiliriz.
Dilerim tarifimizi beğenirsiniz. Keyifli lezzetler diler,
yorumlarınızı beklerim efenim.
Yorumlar
Yorum Gönder